Dekorasyon

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Masa süslemeleri için öneriler




İşte size misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz şık masalar...
Yaz mevsimi hepimizi heyecanlandırdı. Artık akşamları sadece televizyon izlemek değil, sevdiklerimizle birlikte olmak istiyoruz. Bunun bir yolu da onları evimize davet etmek…

1. Taze sebzelerden oluşan orta masa süsü: Nasılmı? Evinizde bulunan dikdörtgen bir saksının içine kiraz domates, karnıbahar, turp, mini boy havuç ve salatalık gibi sebzeleri düzgünce yerleştirerek bir kompozisyon yapıp çok doğal ve güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz.

2. Kum ve mumun birlikteliği: Plajlardaki doğal ortamı evinize getirmek için cam bir vazonun içine kum koyabilir ve ince beyaz mumları kuma saplayarak romantik ve loş bir ortam yaratabilirsiniz.

3. Deniz kabuklarından kompozisyon: Değişik şekillerdeki deniz kabuklarını bir araya getirerek ve araya mercanlar karıştırarak deniz ve yaz havasını masanıza taşıyabilirsiniz.

4. Vazolarda minimalim: Birkaç cam uzun vazoya aynı cinsten ayrı renklerde birer çiçek koyarak farklı bir tarz yaratmanız mümkün.

5. Saksılarınızda bulunan yeşillikleri sofranıza taşıyın: Hepimizin yemek yaparken kullandığı biberiye, fesleğen, nane ve kekik gibi otları küçük ve aynı büyüklükte saksılara ekerek soframızda sergileyebiliriz. Hem sunacağımız yemeğin türüne göre otlardan yemeğimize ilave etme, hem de harika kokular eşliğinde bir akşam yemeği yeme şansına sahip oluruz.

6. Masa aydınlatmasında fenerli çözüm: Masamızın üzerinde bulunan şemsiyeye, ağaca ya da pergolaya ascağımız küçük fenerler hem süs hem de aydınlatma vazifesi görebilir.

Evinizi çiçeklerle süsleyin


Çiçekler evinize ferahlık kazandırır. Sizde evinizde vakit geçirdikçe mutlu olmak istiyorsanız evinizi çiçeklendirin.
Çiçekler ve salon bitkileri evinize karakter kazandırır. Tabii ki bir jungle'a çevirmemek koşuluyla. Her yerden çıkan ve tüm salonu saran bitki sapları hoşluk değil, boğulma hissi verir. Ama akıllıca bir dekorasyonla mutfak, banyo ve yatak odası dahil evin tüm bölümlerine çiçek açtırabilirsinzi.
Oturma odasına yeşil bitki
Özenle aranje edilmiş büyüklü küçüklü bitkiler, oturma odanızın havasını değiştirecektir. Seçeceğiniz çiçeğin rengi rengi koltuklarınki ile değil de halıyla aynı olursa daha uyumlu seçim yapmış olursunuz. Çiçeksiz yeşil bitkiler oturma odası için en uygun seçenektir.
Yatak odası için yapma çiçek
Uyuduğumuz ortamda çiçeklerin bulundurulması sağlık açısından doğru değil. Çünkü bitkiler çevreye gündüz oksijen verirken gece karbondioksit yayar. Ama mutlu sabahlar için iyi bir fikir oludğundan gerçeğine çok benzeyen yapma çiçekler yatak odasında bulundurulmalı. Burada zevk size ait: Ya yeşil bitkilerle veya odanızın rengine uygun rengarenk çiçeklerle yeni güne, keyifli bir başlangıç yapabilirsiniz.
Koridorlara kuru çiçek
Evinizin girişi eğer aydınlıksa, yani güneş alan bir yerse canlı çiçeklerle süsleyin. Ama karanlık bir girişiniz varsa, ya loş ortamları seven yeşil bitkileri ya da gerçeğine çok benzeyen yapma çiçekleri kullanabilirsiniz. Misafirlerinizi çiçeklerle karşılamak güler yüz kadar etkileyici olacaktır. Koridorlarda da uygun yerlere veya duvarlara yerleştirilmiş çiçekler evinize canlı bir hava verecektir.
Mutfağa menekşe ve kaktüs
Ev kadınlarının zamanlarının büyük çoğunluğunu geçirdiği mutfak, mutlaka çiçeklerle renklendirilmelidir. Mufak için, küçük saksı çiçekleri özellikle sık çiçek alanlar tercih edilmeli. Mesela minik saksılarda rengarenk menekşeler. Bunları sapı kırıldığı halde atmaya kıyamadığınız bir fincanın veya eski bir porselen demliğin içinde sergilerseniz mutfağınıza sevimli bir hava da verebilirsiniz.
Nem sevenler banyoya
Genelde karanlık olan banyoları orijinal dekorasyon fikirleriye renklendirebilirsiniz, ama çiçekleri de unutmayın. Banyoda fazla ışık istemeyen ve nemli ortamlardan hoşlanan türden çiçekler kullanabilirsiniz.

Ev Dekorasyonu



Dekorasyonda desen kullanımı önemlidir ve aksesuarlar ortama farklı bir hava katmakta önemli rol oynar.Odalarınızın atmosferini gerçekten istediğiniz gibi yapmanız için desenler size yardımcı oalcaktır
İlk Bölüm : Duvarlarınız
Duvarlarınıza daha hoş bir görünüm kazandırmak için duvar kağıtları ve değişik renklerde boyalar kullanabilirsiniz. Aynı şekilde tavanlarınız için de alçı ve boyalara kullanabilirsiniz. Eğer ki tavan boyu biraz yüksek ise koyutonlardaki renkler tavanınız için daha uygun olacaktır. Bu durumda tavandan aşağıya doğru tonu açılan renklerdeki tasarımlarda hoş durabilir.
İkinci Bölüm : Döşemeler
Bu adımda döşemelerinizin duvarlarınızla uygun olarak tasarlanmasına geliyor sıra. Seramik, taş gibi döşemeler kullanabileceğiniz gibi odanın tamamını kaplayacak şekilde halıfleks de kullanabilirsinz. Birçok desen alternatifleriyle isteğiniz kombinasyonları ouşturabilirsiniz.
Üçüncü Bölüm : Mobilyalar ve Perdeler
Oturma gruplarının, masaların, sandalyelerin seçim aşamasına geldik. Bu aşamada yer ile uyumlu olan ve duvarlara da yakışacak tasarımlar seçmeniz dekorasyonun hoş durması açısından önemli. İsterseniz doğal çizgiler ile bezeli desenler seçersiniz, isterseniz de çiçekli daha cıvıl cıvıl bir seçim yaparsınız. Tamamen sizin hayal gücünüze ve isteklerinize bağlı bir seçim olacaktır. Ayrıca perde seçimi de yine mobilya seçimini etkilemektedir. Bu konuda öncelikle perde seçimini yapmalısınız.
Son Bölüm : Aksesuarlar
Dekorasyonun tamamlanmasından sonra işin en eğlenceli kısmına geldik : Aksesuarlar. Küçük bir abajur, duvara güzel bir tablo yada resim, yere minik bir kilim yada büyük ve desenleri can alıcı bir halı… Bunların hepsi odanıza renk katacak, içinizi ferahlatacak birkaç dokunuş. İçinde bulunmak istediğiniz atmosferi yaratmak için son aşama olan bu kısmı kesinlikle iyi değerlendirin.

Banyodaki Şıklık 2012

Evinizin en önemli bölümlerinden biride banyo hem şık hem daha rahatlık için işte size duş tekneleri...